Előzetes, program, nézői infó

A tavalyi újrakezdés után idén is rendez Motocross kontinensviadalt Magyarország. A 2018. április 28-29-én, Kiskunlacházán megrendezésre kerülő Motocross Európa-bajnokság az idei sorozat második fordulójaként igazi csemege és erődemonstrációs esemény lesz a felnőtt profi kontinentális Open, valamint a junior 65cc és 85cc Délkelet Európa zóna kategóriákban.

 

A felnőttek április 21-22-én kezdenek Szlovéniában. A kicsik már márciusban belehúztak a hagyományos görögországi szezonnyitóval, egy extrém viadallal. A mezőny tehát még friss, esélyekre a tavalyi teljesítmény alapján lehet következtetni. Vagyis eredmény és akció tekintetében bármit, illetve a legjobbakat várhatjuk az MX EB Open, 85cc és 65cc géposztályok 2018-as bajnoka címéért folyó harcban. A nevezés pillanatnyi állása szerint 10 ország 60 élversenyzőjét várjuk Kiskunlacházára a hétvégén. A mezőnyben szép számmal képviselteti magát a magyar delegáció. A junioroknál Grósz Gergő, Kovács Norbert, Liszka Roland, Técsi László és Zanócz Noel a forduló, később akár a bajnokság dobogójáért küzdenek. A felnőttek között Déczi Balázs, Hugyecz Erik és Szvoboda Bence célja pedig minél jobban megnehezíteni a külföldi MX EB éllovasok dolgát. Akik emlékeznek a tavalyi eseményekre, sejthetik, hogy a cseh, szlovák és ukrán versenyzők nem hagyják majd könnyen magukat. A névsort és az eddig lezajlott európai versenyeket elnézve kemény, sikerre éhes csapat érkezik Kiskunlacházára, ami garancia a hajmeresztő összecsapásokra, és hihetetlen crossozásra a terep, ember és gép képességeinek legvégső határán.

 

Pálya, program

A Kiskunlacházi Motocross Pálya Budapesttől 40 km-re található, az 51-es úton érhető el. A patinás pálya sík terepen fekszik, az 1800 m hosszú nyomvonalat 15 ugrató és 17 kanyar tarkítja. Karbantartott, felújított depó, és jó elhelyezkedésű nézőtér várja a kilátogatókat. Jegyek a rendezvény ideje alatt a helyszínen kaphatók. Az edzések április 28-án, szombaton 9:30-kor kezdődnek, majd 14:15-től zajlanak a kvalifikációs futamok. Április 29-én, vasárnap 8:30-tól Warm Up, és a 10:45-ös megnyitó ceremóniát követően indulnak a versenyfutamok 11:30-tól 17:30-ig.

Az MX EB program szüneteiben sem lesz teljes csönd: szombaton retró motocross show futamok, vasárnap pedig MX1-MX2 meghívásos verseny lesz.

 

Ha az időjárás kegyes marad hozzánk, kicsit felhős, 20°C körüli, meleg, tavaszi hétvégének nézünk elébe. Április 28-29-én tehát várunk a Kiskunlacházi Motocross Európa-bajnoki fordulóra mindenkit, akit bizserget a motorzaj és szédít a benzingőz, mert páratlan versenyben lesz része!


 

Info

Jegyek a helyszínen válthatók 2018. április 27. délutántól.

 

Felnőtt

Szombat: 1.500,- Ft

Vasárnap: 2.000,- Ft

Kétnapos: 3.000,- Ft

 

Gyermek 120cm alatt

Szombat: 1.000,- Ft

Vasárnap: 1.500,- Ft

Kétnapos: 2.000,- Ft

 

Részletes program letölthető innen.

Comments are closed. Posted by: admin on

Tags:

www.000webhost.com